Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony boczek Anusi - II

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól 2 łyżki
przyprawa uniwersalna 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
boczek 1/2 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony boczek Anusi - II

Kroki postępowania

1
Boczek umyć, osuszyć papierowym recznikiem.
Krok 1 - Pieczony boczek Anusi - II foto
2
Natrzeć dobrze solą i vegetą.
Krok 2 - Pieczony boczek Anusi - II foto
3
Włożyc do rękawa foliowego i odstawić na noc do lodówki.
Krok 3 - Pieczony boczek Anusi - II foto
4
Następnego dnia do rekawa dołożyć liść laurowy. Piec w temperaturze 180 stopni około 1,5 godziny. Pół godziny przez końcem pieczenia można rozciać rękaw żeby boczek sie przyrumienił.
Krok 4 - Pieczony boczek Anusi - II foto
5
Upieczony boczek odstawic do ostygnięcia.
Krok 5 - Pieczony boczek Anusi - II foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 03.03.2014 11:38
bardzo lubie taki boczek do chlebka
Alex_M 27.11.2013 16:15
smaczny boczuś
ankaryba 17.07.2013 10:44
lubię boczek :-)
Dorota59 26.05.2013 22:17
popieram, swojej produkcji jest najlepszy
TEtalicha 02.05.2013 17:20
uwielbiam świeżutki i ciepły
Janina 01.04.2013 13:07
Dobre są swojskie wyroby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak