Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaki z masłem i papryką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
papryka czerwona 1/2 szt
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 2-3 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
masło 80 g - twarde

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaki z masłem i papryką

Ziemniaki myjemy dokładnie oczyszczając szczoteczką. Przekrawamy na pół lub na ćwiartki jeżeli są duże, następnie nakrajamy na krzyż di 3/4 głębokości. Ziemniaki układamy w naczyniu do zapiekania (ja układam na rozciętej torebce do pieczenia mięsa). Ziemniaki oprószamy solą i układamy na nich pokrojone w plastry masło.Paprykę kroimy w paseczki i wkładamy między ziemniaki. Całość oprószamy czosnkiem granulowanym oraz przyprawą do ziemniaków. Zapiekamy ziemniaki w piekarniku w 200 stopniach przez 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 19.04.2015 13:41
wyglądają apetycznie
gibli 16.04.2015 22:50
smaczne ziemniaczki
Kasnaj 14.04.2015 17:10
fajny przepis
Janina 14.04.2015 16:20
Smaczne jedzonko;)
barbara11561 14.04.2015 13:56
pyszne ziemniaczki
Asik32 14.04.2015 13:53
uwielbiam pieczone ziemniaczki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak