Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaki z masłem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 3 łyżki
mąka 4 łyżki
sól
ziemniaki młode

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaki z masłem

Ziemniaki należy oskrobać i dokładnie umyć. Jeżeli ziemniaki są duże trzeba je przekroić na połówki lub ćwiartki. Przekładamy je na sitko i osuszamy. Ziemniaki układamy na blaszce i oprószamy mąką. Następnie dodajemy do nich masło, ale nie w jedno miejsce,
a w kilka. Po wierzchu dosyć obficie solimy. Pieczemy do momentu, aż powstanie chrupiąca, złota skórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.04.2014 00:16
Dobre takie.
Róża1 20.08.2013 09:46
takie najlepsze:-)
Kulinarna Ja 22.07.2013 20:27
Lubię taką wersję ziemniaków :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak