Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaki z koprem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 1 kg
sól
pieprz
Sól ziołowa jodowana Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
koperek świeży 1/2 szklanki
masło 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaki z koprem

Ziemniaki obieramy i myjemy. Bardzo dokładnie doprawiamy je solą. można osolić wodę i odstawić ziemniaki na kilka minut, wtedy nieco przejdą solą.
Osuszone układany na blasze. posypujemy odrobiną pieprzu, soli ziołowej i dodajemy zioła prowansalskie. Po wierzchu posypujemy około 2 łyżkami posiekanego koperku.
Do ziemniaków dodajemy w kilku miejscach masło. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około półtorej godziny. Gotowe wyjmujemy na półmisek i obficie posypujemy resztą koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.04.2014 01:26
Prosto, szybko, tanio i smacznie.
justys759 17.05.2013 21:51
mmm zjadłabym takie:)
gosia561 17.05.2013 10:38
proste i smaczne
w mojej kuchni 17.05.2013 08:15
ulubione ziemniaki młode ale tylko z maślanką
Mona73 17.05.2013 07:56
mogłabym teraz jadać takie ziemniaczki codziennie
iwi 17.05.2013 07:45
I obiad gotowy.
meg1984 17.05.2013 07:39
jak widzę takie ziemniaczki to aż mi ślinka cieknie
Janina 17.05.2013 07:34
Dobre z kefirem - lubię
Konczi 17.05.2013 07:21
bardzo smacznie się prezentują
Bogusiaz 17.05.2013 06:56
wyglądają apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak