Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaki pod jajkiem z parmezanem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 5 szt
jajko 2 szt
parmezan starty 3 łyzka
szczypiorek do smaku
koperek do smaku
sól do smaku do jajka
pieprz do smaku, do jajka
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaki pod jajkiem z parmezanem

Ziemniaki kroimy w plasterki i pieczemy na maśle na złoty kolor.
Jajko wbijamy na patelnię po upieczeniu ziemiaków i pieczemy do ścięcia się żółtka.Solimy i pieprzymy posypujemy koperkiem i szczypiorkiem dla aromatu.
Na talerzu układamy plastry ziemniaka , na to dajemy nasze jajko sadzone i ścieramy parmezan , on się lekko stopi pod wpływem ciepła z potrawy i doda aromatu całości .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana00 03.03.2014 08:31
Ciekawa propozycja ;)
Anna133 28.06.2013 17:39
świetna alternatywa na nudny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak