Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaczki z ziołami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
woda 0,5 litr
sól 1/2 łyżeczka
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaczki z ziołami

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na ćwiartki, a następnie zalać wodą dodać pół łyżeczki soli i gotować 10 min. Następnie ziemniaki odcedzić i przełożyć do blaszki do pieczenia. Każdy ziemniaczek skropić oliwą, posypać solą ziołową i obficie posypać oregano. Ziemniaczki zapiekać w piekarniku w temp. 180 st przez 30-40 min, aż się przyrumienią.
Takie pieczone ziemniaczki są wspaniałym dodatkiem do różnego rodzaju mięs.
Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.05.2014 22:51
Szybko, tanio i smacznie.
MC_S 20.10.2013 13:46
bardzo smaczne
ppaulina 06.08.2013 21:05
uwielbiam takie ziemniaczki
JOANNA16 22.07.2013 16:01
pyszne ziemniaczki
eMMe 21.07.2013 19:15
Na pewno świetnie smakują:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak