Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaczki z papryką i tymiankiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
olej 6 łyżek
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
tymianek 2 łyżeczki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaczki z papryką i tymiankiem

Ziemniaki obieram i kroję na mniejsze kawałki. Warzywa zalewam wodą, solę i gotuję 3 minuty. Odcedzam. Do gorących ziemniaków wlewam olej i dodaję przyprawy. Dokładnie mieszam. Ziemniaki przekładam do naczynia żaroodpornego. Naczynie przykrywam. Ziemniaki piekę godzinę w temperaturze 180 stopni. Podaję z mięsem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.04.2015 20:12
prosty przepis a jakie smaczne jedzonko
Ola1young 19.04.2015 12:37
lubie takie ziemniaczki :)
bertpvd 19.04.2015 11:19
zdecydowanie moje smaki ;)
Pani Domu 19.04.2015 08:56
smaczne i pachnące
Babeczka35 19.04.2015 07:23
Super te ziemniaczki.
misia53 18.04.2015 22:48
Bardzo smakowicie wyglądajćą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak