Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaczki z octem balsamicznym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
sól do smaku
olej 4 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
Przyprawa do mięs Prymat 1 łyżka
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 łyżka
przyprawa uniwersalna 1/2 łyżki ziołowa
cebula 1,5 sztuki
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaczki z octem balsamicznym

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do garnka, zalać wodą i posolić. Ziemniaki ugotować prawie do miękkości i odcedzić. Ziemniaki przesypać do naczynia do zapiekania. Cebulę pokroić w piórka, czosnek w plasterki, dodać do ziemniaków. Olej dokładnie wymieszać z octem balsamicznym i przyprawami. Polać tym ziemniaki, delikatnie wymieszać. Ziemniaki piec w 220 stopniach przez ok. 40 minut. W czasie pieczenia ziemniaki kilka razy delikatnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 14.10.2014 07:17
bardzo apetyczne ziemniaczki
Renata9 13.10.2014 14:57
smaczne ziemniaczki
Sroczka 13.10.2014 10:46
Lubię takie ziemniaczki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak