Pieczone ziemniaczki z koperkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • koprek Prymat

    1 opakowanie
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżki
  • przyprawa do potraw Kucharek

    1 łyżka
  • olej

    4 łyżki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, myjemy i wrzucamy na posolony wrzątek. Od momentu zagotowania gotujemy jeszcze 7-9 minut, na półmiękko. Odlewamy.
Blaszkę smarujemy olejem, posypujemy papryką i przyprawą do dań. Wykładamy odcedzone ziemniaki i mieszamy tak, aby ziemniaki były obtoczone w oleju i przyprawach. Posypujemy koperkiem i ponownie mieszamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 200 stopniach od 45 minut do 1 godziny, w zależności od tego, jak przyrumienione ziemniaczki chcemy uzyskać :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gibli 18.08.2014 10:41
smaczne ziemniaczki:)
Patriszja 14.08.2014 17:46
bardzo lubię:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat