Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaczki z dipem czosnkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
śmietana proc 2 łyżki
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
Koperek suszony Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaczki z dipem czosnkowym

Kroki postępowania

1
Ziemniaki podaję jako dodatek do mięska lub jako osobne danie. Smaczności!
Krok 1 - Pieczone ziemniaczki z dipem czosnkowym foto
2
Ziemniaki obieram i kroję (niektórzy pieką w łupinach). Każdego ziemniaka smaruję na górze odrobinką masła. Posypuję przyprawami lub ziołami - według upodobań. Piekę w rozgrzanym piekarniku w temp. 180C ok godziny.
Krok 2 - Pieczone ziemniaczki z dipem czosnkowym foto
3
W miseczce mieszam śmietanę, majonez i jogurt oraz dodaje wyciśnięty przez maszynkę czosnek oraz sól i koperek suszony
Krok 3 - Pieczone ziemniaczki z dipem czosnkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 30.08.2012 15:43
lubię taki dip
leonkot 30.08.2012 15:43
lubię taki dip

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak