Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone żeberka w miodowej marynacie

4.0
(22)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberek wieprzowych 1,3 kg
cebula
miodu 2 solidne łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat
ziołowa do smaku
chili do smaku
słodkiej papryki 1 łyżeczka
olej 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone żeberka w miodowej marynacie

Kroki postępowania

1
Żeberka umyć, osuszyć i pociąć między kostkami. Cebulę obrać, umyć i pokroić, dodać do żeberek. Następnie dodać do smaku przyprawy i wszystko mieszać najlepiej dłońmi około minuty. Miskę przykryć folią spożywczą i wstawić ją na noc do lodówki.
Krok 1 - Pieczone żeberka w miodowej marynacie foto
2
Następnego dnia wszystko przełożyć na blaszkę do pieczenia, którą należy wstawić do zimnego piekarnika.
Krok 2 - Pieczone żeberka w miodowej marynacie foto
3
Temperaturę nastawić na 150 stopni a czas na 120 minut.
Krok 3 - Pieczone żeberka w miodowej marynacie foto
4
Upieczone żeberka podawać np. z ziemniakami i surówką.
Krok 4 - Pieczone żeberka w miodowej marynacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 23.01.2014 12:49
Bardzo apetyczne, lubię mięsa na słodko.
gibli 23.01.2014 08:25
poproszę jedno:)
Rafał10 22.01.2014 21:51
idealna propozycja !
cukiereczek 22.01.2014 18:54
apetyczne te żeberka
Ania84 22.01.2014 15:59
lubię taki miodowy posmak mięsa :) super
sylwia_sl 22.01.2014 15:20
Pychotka :)
Milka100 22.01.2014 14:42
ale apetyczne te żeberka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak