Pieczone żeberka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1 kg
  • czosnek

    5-6 ząbków
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4-5 szt
  • ziele angielskie

    6-7 szt
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczone żeberka foto
Żeberka pokroić na kawałki, umyć i osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem. Czosnek pokroić w plasterki.
Krok 2 - Pieczone żeberka foto
Żeberka układać w szkolanym naczyniu warstwami. Przekładając je czosnkiem zielem angielskim i liściem laurowym. Szczelnie przykryć i odstawic na noc do lodówki.
Krok 3 - Pieczone żeberka foto
Nastepnie mięso wraz z przyprawami przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec ponad godzinę w temperaturze 200 stopni. Pod koniec pieczenia worek można rozciąć zęby żęberka sie przyrumieniły, choc u mnie okazało sie to zbyteczne bo i tak ładnie się przypiekły. Podawac z ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 11.03.2017 11:23
Lubię i często robię.
Krzysztof15 27.10.2015 07:29
bardzo lubie
w mojej kuchni 26.10.2015 19:59
smaczne danie do zjedzenia..
IKrakowianka 26.10.2015 18:21
świetne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat