Pieczone warzywa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cieciorka konserwowa

    1 puszka
  • bakłażan

    1 szt
  • cukinie małe

    3 szt
  • czosnek

    3 szt
  • cebula

    1 szt
  • papryka czerwona

    2 szt
  • mielone nasiona kolendry

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

  • pomidor

    0,5 kg
  • bazylia świeża

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię i bakłażan kroimy w plastry, paprykę i cebulę w dużą kostkę, czosnek rozgniatamy. Warzywa poleewamy oliwą wymieszaną z solem, pieprzem i kolendrą. Marynujemy 20 min.
Warzywa grillujemy aż będą miękkie i złociste.
Warzywa przekładamy do głębokiego garnka, dodajemy pomidory i ciecierzycę, a następnie doprowadzamy do wrzenia na małym ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą, posypujemy bazylią
Warzywa można piec w piekarniku 30 min 220st

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat