Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone udka z ziołami i rodzynkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 5
bazylia do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
cebula 1
czosnek 6 ząbków
rozmaryn do smaku
rodzynki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone udka z ziołami i rodzynkami

Kroki postępowania

1
udka oczyścić i umyć. Natrzeć przyprawami i odstawić do lodówki na 0,5 godziny.
Krok 1 - Pieczone udka z ziołami i rodzynkami foto
2
Po czasie ułożyć w brytfannie wyłożonej folią aluminiową. Posiekać czosnek i ułożyć na udkach. Cebulę pokroić w prążki, i razem z rodzynkami poukładać na udkach. Piec w piekarniku na złoty kolor.
Krok 2 - Pieczone udka z ziołami i rodzynkami foto
3
Upieczone podawać z http://www.doradcasmaku.pl/przepis/256033/brokul-z-czosnkiem.html oraz http://www.doradcasmaku.pl/przepis/256142/kapusta-biala-z-maslem-i-bulka-tarta.html
Krok 3 - Pieczone udka z ziołami i rodzynkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 07.04.2013 10:46
Wyglądają przepysznie
Magda24 29.01.2013 16:25
dobre
babajaga1969 07.11.2012 01:20
smaczne udo :))
babajaga1969 07.11.2012 01:20
smaczne udo :))
Magda24 05.11.2012 21:08
bardzo dobre
Mysiunia 05.11.2012 18:22
myślę, że by mi posmakowało :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak