Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone udka z rozmarynem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 2
rozmaryn kilka gałązek
pałki z kurczaka 10 sztuk
sos sojowy 1/2 szklanki
miód 2-3 łyżki
olej rzepakowy 2 łyżki
sól i pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone udka z rozmarynem

Mięso umyj,po czym natrzyj solą i pieprzem.
W miseczce połącz ze sobą sos sojowy,olej,miód,zioła,sok z 1 cytryny. Marynatą posmaruj mięso i odstaw do lodówki na minimum 1 godzinę.
Po tym czasie mięso skrop pozostałym sokiem z cytryny,i obłóż rozmarynem. Mięso wyłóż do naczynia żaroodpornego i przykryj pokrywką. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 C. przez ok. 20 minut, następnie zdejmij pokrywkę i zapiekaj przez następne 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 22.09.2016 16:05
Wyglądają na apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak