Kurczak z żurawiną i morelami

Kurczak z żurawiną i morelami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pałki z kurczaka

    1 kg (ok. 8 sztuk)
  • Mój przepis na soczystego kurczaka Prymat

  • olej rzepakowy

    4 łyżki
  • żurawina suszona

    1/2 szklanki
  • morele suszone

    8 szt.
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kurczak z żurawiną i morelami

Kroki postępowania

Krok 1 - Kurczak z żurawiną i morelami  foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Kurczak z żurawiną i morelami  foto
Zawartość opakowania wsypać do miseczki i połączyć z 4 łyżkami oleju, suszona żurawiną i morelami. Całość dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Kurczak z żurawiną i morelami  foto
Natrzeć pałki z kurczaka powstałą marynatą.
Krok 4 - Kurczak z żurawiną i morelami  foto
Ułożyć pałki w naczyniu żaroodpornym, polać pozostałą marynatą, przykryć pokrywą i piec na niższym poziomie piekarnika (opcja góra /dół) w temperaturze 200 stopni przez około 1h.
Krok 5 - Kurczak z żurawiną i morelami  foto
Danie jest gotowe! Smacznego! Można podawać z ziemniakami purée i ulubioną sałatką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

ilka01 09.03.2015 10:02
wygląda bardzo apetycznie:)
Katarzyna59 06.11.2014 20:04
bardzo smakowity
Renata22 21.10.2014 21:13
bardzo oryginalne połączenie
MagdaXXX 21.10.2014 20:16
wygląda smakowicie
bietka 17.10.2014 11:17
mniam pyszny kurczaczek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat