Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONE UDKA Z PIECZARKAMI I BROKUŁAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
pieczarki 250 g
cebula 1 duża
brokuł 1 szt
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat do smaku
oliwa 4-5 łyżek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONE UDKA Z PIECZARKAMI I BROKUŁAMI

Udka oczyszczamy i wykładamy do brytfanny wysmarowanej tłuszczem. Oliwę mieszamy z przyprawą do kurczaka i polewamy udka. Wstawiamy do piekarnika pieczemy ok. godz.od czasu do czasu polewając oliwą. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i razem z cebulą smażymy z odrobiną soli. Pod koniec pieczenia udek wykładamy na nie pieczarki i chwilę jeszcze razem pieczemy. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie na al'dente. Podajemy gorące udka z pieczarkami i różyczkami brokuła.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 22.11.2013 07:55
Smakowite.
Adamorek 02.11.2012 12:20
dobre dodatki
sara1 02.11.2012 12:13
apetyczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak