Pieczone udka

Pieczone udka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    8-10
  • sok z cytryny

    4 łyżki
  • czosnek

    4 ząbki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • ocet winny

    6 łyżek
  • marynata

    1 Szklanka
  • olej

    1 Szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Pieczone udka

Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Następnie zalać powstałym sosem umyte udka ułożone w naczyniu żaroodpornym. Całość ostawić na 2 godzinki w chłodne miejsce. Następnie skropić sokiem z cytryny i piec ok. 20 minut w temp. 220 stopni potem obniżyć temp. 150 stopni. Dusić aż udka staną się miękkie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat