Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone szparagi w szynce serrano

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 2 łyżki
szynka 6 plastrów (serrano)
szparagi zielone 12 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone szparagi w szynce serrano

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. Ze szparagów usuwamy zgrubiałe końcówki ,obcinając je. Następnie obtaczamy je w połowie oliwy z oliwek ,owijamy każdy w połowę plastra szynki i umieszczamy na blaszce. Pozostałą częścią oliwy ,przy pomocy pędzelka silikonowego ,smarujemy owinięte szparagi i oprószamy solą i pieprzem. Zapiekamy 10 min ,podajemy z sosem aioli.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 27.04.2015 23:06
Dziękujemy ;)
paulette17 27.04.2015 18:08
Super zdjęcie to po pierwsze. A po drugie- danie jest bardzo proste a tak efektowne. SUPER !
Ola1984 27.04.2015 17:05
Klasyka w najpyszniejszym wydaniu.
cukiereczek 27.04.2015 16:35
apetycznie się zrobiło
ilka01 27.04.2015 16:04
super przepis :)
Grazyna0211 27.04.2015 13:21
pysznie się zrobiło
Monika-twin 27.04.2015 13:15
pieknei podane,.
olkaaa 27.04.2015 12:47
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak