Pieczone szaszłyki z karkówki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    30 dkg
  • pomidor

    4 szt
  • pieczarki

    15 dkg
  • sól, pieprz

    do smaku
  • Grill przyprawa klasyczna Prymat

    do smaku
  • Sałatka:

  • liście sałaty

    3-4 szt
  • ogórek zielony

    1/2 szt
  • pomidor

    1 szt
  • śmietana

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • oliwki zielone

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, kroimy na mniejsze kawałki (np. kostkę). Przekładamy do miseczki z wlaną odrobiną oliwy oraz dosypaną przyprawą do grilla. Nacieramy mięso. Pomidory kroimy na 6-8 części w zależności od ich wielkości. Pieczarki kroimy w ćwiartki. Na szpikulce nabijamy na zmianę mięso, pomidora, pieczarkę. Posypujemy z każdej strony odrobiną soli. Pieczemy w temp 180 stopni przez 20 minut. Warzywa na sałatkę myjemy, kroimy i mieszamy ze śmietaną i solą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat