Pieczone skrzydełka kurczaka w słodkiej marynacie

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Idealna marynata do skrzydełek dla tych, którzy kochają mięso na słodko. Do tego pieczone frytki i surówka z białej rzodkwi. Mega! Przygotowanie wszystkiego, około 15 min.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • skrzydełka kurczaka

    1 kilogram
  • mąka

    3 łyżki

Marynata:

  • sos sojowy jasny

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • miód lipowy

    1 łyżka
  • sos hoisin

    2 łyżki
  • olej arachidowy

    4 łyżki
  • sos ostrygowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy mąką. Przekładamy do rękawa do pieczenia.

Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą, wlewamy do rękawa. Zamykamy (rękaw). Dokładnie obtaczamy i pieczemy 40 min w 180°C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat