Pieczone pstrągi maślano-cytrynowe

Pieczone pstrągi maślano-cytrynowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    2 szt
  • cytryna

    1 szt
  • masło

    50 g
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

  • sól

  • olej

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pieczone pstrągi maślano-cytrynowe

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczone pstrągi maślano-cytrynowe foto
Wypatroszone pstrągi oczyszczamy z łusek i usuwamy oczy. Ryby dokładnie nacieramy solą i pieprzem cytrynowym.
Krok 2 - Pieczone pstrągi maślano-cytrynowe foto
Do środka każdej z ryb dajemy plasterki cytryny oraz kawałki masła.
Krok 3 - Pieczone pstrągi maślano-cytrynowe foto
Ryby układamy na blaszce wyłożonej pergaminem. Smarujemy olejem. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy z ziemniakami i surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Gocha29 23.03.2015 12:14
Ten przepis na pewno wypróbuję
olkaaa 22.03.2015 16:48
też takie robię
IwonaDD 22.03.2015 16:25
pychota!!!!!
Justi2401 22.03.2015 15:46
Mniam pyszne rybki, uwielbiam :)
RenataZ-et 22.03.2015 15:35
lubię pstrągi w każdej postaci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat