Pieczone pstrągi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg patroszony

    4 szt
  • cytryna

    4 plasterki
  • masło

    4 łyżki
  • oliwa

    4 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • pieprz

  • tymianek

  • sól

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • cukier

  • bazylia

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do przygotowania pstrągów użyłam suszonej natki pietruszki.

Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do oliwy z oliwek. Sól, pieprz, tymianek, paprykę, cukier, bazylię oraz suszoną natkę pietruszki wymieszać ze sobą.
Pstrągi umyć i osuszyć. Oprószyć przygotowaną mieszanką przypraw. Do środka każdego pstrąga włożyć po łyżce masła.
Z folii aluminiowej wyciąć 4 prostokąty tak aby swobodnie zwinąć w nich pstrągi. Każdy prostokąt folii skropić oliwą z oliwek. Na środek położyć pstrąga i plasterek cytryny, zwinąć.
Piec 25 minut w temperaturze 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 12.03.2014 11:38
Smaczna ryba.
Pyszota 12.03.2014 08:46
pyszna rybka
sylwia_sl 12.03.2014 08:14
Najlepszy pstrąg jest właśnie tak przyrządzony
Czyki 12.03.2014 07:55
Taki pstrąg, to musi smakować:)
fotoviderek 12.03.2014 07:27
Uwielbiam pieczonego pstrąga :)
Romanowka 12.03.2014 06:59
jedna z moich ulubionych ryb, w pysznej wersji!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat