Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone podudzia na ostro

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mięso

podudzia z kurczaka 12 sztuk

Marynata

sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki
olej 150-200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone podudzia na ostro

Kroki postępowania

1
Zaczynamy od przygotowania podudzi z kurczaka które dokładnie myjemy , następnie wkładamy ja do większego naczynia podlewamy delikatnie olejem , solimy , pieprzymy i dajemy dużo ostrej papryki czerwonej . Następnie mieszamy wszystko aby dokładnie się marynata osadziła na każdym kawałku podudzia i wstawiamy na noc do lodówki.
Krok 1 - Pieczone podudzia na ostro foto
2
Po całej nocy marynowania podudzi wkładamy je do worka który szczelnie zamykamy i pieczemy w piekarniku ok godziny w temperaturze 180 stopni.
Krok 2 - Pieczone podudzia na ostro foto
3
Pod koniec pieczenia rozcinamy worek - dopiekamy 5-10 minut. Po upieczeniu wyciągami i jest gotowe do spożycia , możemy podać z podpiekanymi ziemniaczkami lub gotowanymi
Krok 3 - Pieczone podudzia na ostro foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 31.05.2015 22:34
smaczne mięsko
Wafelek2601 31.05.2015 22:11
Mogę jeść bardzo często
kloruś 31.05.2015 21:30
chętnie bym skosztowała!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak