Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone podudzia kurczęce z pomidorkami i czosnkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 8 szt
pomidorki koktajlowe 300 g
czosnek 2 główki
oliwa 100 ml
cebula 2 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
tymianek 1 łyżeczka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
sos sojowy 2 łyżeczki

Porada

Pieczone podudzia świetnie smakują z pieczonymi ziemniakami z tymiankiem i boczkiem.

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone podudzia kurczęce z pomidorkami i czosnkiem

Mięso umyc i osuszyć. W brytfance wyłożonej folią aluminiową przygotować marynatę: oliwę zmieszać z sosem sojowym, ziołami, przyprawami. W brytfance ułożyć mięso, obtoczyć w ziołowej oliwie, dodać przekrojone cebulki oraz przepołowione 2 główki czosnku. Na mięsie ułożyć pomidorki koktajlowe. Całą brytfankę owinąć szczelnie folią spożywczą. Wstawić na całą noc do lodówki. Piec w 180C do miękkości mięsa. Ja ostatnie 20minut piekłam z termoobiegiem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 18.10.2014 14:26
świetnie to zrobiłaś
Sroczka 18.10.2014 13:02
Ale pysznie to mięsko wygląda.
Beatris 18.10.2014 12:08
Wspaniale przygotowane mięsko:)
w mojej kuchni 18.10.2014 11:53
apetycznie wyglądają
IwonaDD 18.10.2014 11:26
ale apetyczne, mniam!
berys18 18.10.2014 10:24
wyglądają wspaniale
olkaaa 18.10.2014 09:34
już dawno nie jadłam
Konczi 18.10.2014 09:20
Pysznie wyglądają :))
Czyki 18.10.2014 09:12
Znakomite danie :)
IlonaAlbertos 17.10.2014 23:42
Lubię takiego kurczaka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak