Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone placki ziemniaczano-serowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
twaróg 1/2 kg
mąka pszenna 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
jajko 2 szt.
śmietana 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone placki ziemniaczano-serowe

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, odlać nadmiar wody i wymieszać z twarogiem. Dodać Jaja, śmietanę, mąkę z proszkiem do pieczenia, bułkę tartą i przyprawić do smaku.
Krok 1 - Pieczone placki ziemniaczano-serowe foto
2
Wysmarować formę olejem, nakładać łyżką kopczyki z masy ziemniaczanej. Piec około 30 minut w temperaturze 190 stopni. Podawać na gorąco polane topionym masłem lub z kwaśną śmietaną.
Krok 2 - Pieczone placki ziemniaczano-serowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak