Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone piergoi z kurkami i cebulką

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
margaryna 12 dag
sól 1/2 łyżeczki
jajko 1 szt
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone piergoi z kurkami i cebulką

Farsz:
szkl. duszonych kurek bez sosu,
2 cebule,
olej do smażenia,
jajko,
margaryna do natłuszczenia.

Z powyższych składników zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować i wyciąć krążki.

Cebule posiekać, zeszklić na oleju, dodać kurki, dusić razem ok. 5 min. Farszem nadziewać pierogi, zlepić brzegi. Ułożyć na natłuszczonej blasze. Pierogi posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec ok. 30 min w temp. 170st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 06.12.2013 00:02
wyglądają genialnie
Iwusia 04.10.2013 23:28
smaczny farsz i pięknie wyglądają
pajbek 11.07.2013 21:59
Takich jeszcze nie jadłam :-)
Agata B 18.10.2012 20:13
doskonałe:)))
Konczi 17.10.2012 18:45
mniam ! teraz nie zasnę bez pieroga!
Małgorzata106 17.10.2012 18:24
super
Adamorek 17.10.2012 18:24
rewelacyjna sprawa, jesienne smaki z najwyższej półki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak