Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone pałki z indyka

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pałki drobiowe z indyka 2 szt
sól i pieprz
olej
Papryka słodka mielona Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
czosnek 4 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone pałki z indyka

Podudzia z indyka przeciąć wzdłuż i wyfiletować z największej kości. Porcje mięsa dokładnie natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, olejem, przyprawić z każdej strony i odstawić na kilka godzin, aby smaki przeszły do środka.
Mięso związać nitką aby zachowało kształt, włożyć do rękawa, podlać 1/2 szklanki wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 2 godziny.
Pół godziny przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, aby mięso się zrumieniło. Przed podaniem wyjąć drobne kości. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 18.09.2015 08:37
Pyszne mięso, bardzo lubię.
Lucan 17.09.2015 20:17
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak