Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone mielone

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
ziemniaki 1
cebula 1
sól i pieprz
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone mielone

Piekarnik nastaw na 180 C .
Naczynie żaroodporne delikatnie natrzyj olejem rzepakowym
Ziemniaka obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Dodaj mięso,obraną i drobno posiekaną cebulę.
Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wyrób mięso na kotlety.
Z mięsa formuj średniej wielkości kotlety i układaj w natłuszczonym naczyniu.
Piecz w nagrzanym piekarniku do momentu aż kotlety się zarumienią, ok 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 11.12.2016 20:47
Super przepis. Niby zwykły, a jednak co innego.
Aleksandra/Olcia 20.11.2015 14:01
uwielbiam pieczone mielone,są takie delikatne i soczyste
Lis 20.11.2015 13:29
Pysznie się zapowiadają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak