Pieczone jabłko

Pieczone jabłko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    1
  • cukier puder

    1 łyżeczka
  • sok jabłkowy

    100 ml
  • masło

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pieczone jabłko

Umyć jabłko ale nie obrać ze skórki. Następnie wydrążyć gniazdko nasienne. Do wnętrza wsypać łyżeczkę cukru pudru i masło. Całość opryszczyć cynamonem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać sokiem. Piec w temp. 180 stopni do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Ada-Gaba 09.02.2014 22:24
szybko i smacznie
Krzysztof42 02.12.2010 14:12
słodkie
Dorota71 14.09.2010 16:54
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat