Pieczone jabłko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzechy włoskie

  • miód

    1 łyżeczka
  • jabłko

    1 duże
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłko dokładnie myję i wydrążam środek specjalną łyżeczką.
Do środka wkładam maliny lub wiśnie ( zależy na co mam smaczek), odrobinkę siekanych orzechów, polewam delikatnie miodkiem.
Jabłko można owinąć folią srebrną lub piec bez niej.
Piekarnik musi być dobrze nagrzany.

SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Angelika10 07.07.2013 22:44
musi być pyszne ;)
dwa pokoje z kuchnią 21.02.2013 11:31
na zdjęciach akurat świeżo wyciągnięte z piekarnika, nadziane konfiturą jagodową :)
stokrotka 26.11.2012 20:16
pyszne
olkaaa 24.01.2012 10:51
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat