Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłka z bitą śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 4 łyżeczki
cynamon 1 łyżka
masło 4 łyżeczki
śmietana kremówka 0,75 szklanki
cukier 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
starta czekolada 2 łyżeczki
jabłko winne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłka z bitą śmietaną

Jabłka myjemy, obieramy i wykrawamy z nich gniazda nasienne. Owoce układamy w naczyniu żaroodpornym natłuszczonym łyżeczką masła. Do każdego otworu w jabłkach wsypujemy po łyżeczce cukru i 0,5 łyżeczki cynamonu. Na wierzchu rozkładamy pozostałe masło.Naczynie z jabłkami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekamy przez ok. 20 min.Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem /2 łyżeczki/ i cukrem waniliowym. Jabłka wyjmujemy z piekarnika,przekładamy na talerzyki, ozdabiamy bitą śmietaną i dekorujemy startą czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja 12.02.2013 22:20
mniam!!
fotoviderek 21.01.2013 17:37
Pyszne jabłuszka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak