Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 5 sztuk
białko 4 sztuki
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 1 paczka
konfitura 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłka

Jabłka obrać, usunąć gniazda i umyć. Przekroić na pół i włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku w 180 stopniach aż do zarumienienia i miękkości. Ostudzić. W tym czasie ubić pianę z białek i dodać do niej wanilię i cukier. Jabłka przełożyć do miseczki, polać uzyskaną bitą śmietaną i konfiturą do smaku. Jeść same lub jako dodatek do ciasta czy lodów.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak