Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone gałuszki z pestkami dyni

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 szt./ugotowane
pestki dyni 1/2 szklanki
mąka 3 łyżki
śmietana 3 łyżki/gęstej
jajko 1 szt
kiełbasa biała 2 pętka
sól i pieprz do smaku
masło 1 łyżka
papier do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone gałuszki z pestkami dyni

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ziemniaki utłuc, i wymieszać z drobno pokrojoną wędliną, jajkiem, mąką, śmietaną, masłem.
Krok 1 - Pieczone gałuszki z pestkami dyni foto
2
Następnie dodać pestki dyni wcześniej uprażone na suchej patelni. Przyprawić do smaku i wyrobić masę. Zwilżonymi dłoniami formować kulki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 2 - Pieczone gałuszki z pestkami dyni foto
3
Piec w temperaturze 200 stopni przez 25 minut na złoty kolor. Podawać polane masełkiem z dodatkiem surówek lub sosem.
Krok 3 - Pieczone gałuszki z pestkami dyni foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 09.07.2016 23:57
O :) poproszę takie, bo wyglądają super smacznie! :)
KORAL 09.07.2016 20:10
Bardzo smaczne gałuszki :)
Lis 09.07.2016 11:47
Mniam...po prostu pycha:)
ilka01 09.07.2016 10:07
ciekawy przepis
w mojej kuchni 09.07.2016 09:07
ciekawe jak smakuje
ben-ka 09.07.2016 09:05
No, no...dla mnie, to zupełna nowość.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak