Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona szynka ze skórą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka ze skórą 1 kilogram
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
przyprawa kebab- gyros Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona szynka ze skórą

1.
Czosnek obieramy i kroimy na cieńsze plasterki
2.
Skórę nakłuwamy ostrym nożem , to powstałych dziur wkładamy po kawałeczku czosnku
3.
Szynkę wkładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy olejem i posypujemy przyprawami. Tak przyrządzoną szynkę wkładamy na całą noc do lodówki
4.
Szynkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (góra-dół) i pieczemy 35 minut, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni ( także góra-dół) i pieczemy kolejne 35 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 24.12.2015 20:57
ale zapachniało domową wędlinką!
iziona 20.12.2015 17:44
Uwielbiam takie pieczone mięsko
jagoda5913 20.12.2015 12:32
dobry przepis
monika141 20.12.2015 08:48
wygląda smakowicie
Pani Domu 19.12.2015 19:09
pyszna szyneczka
RenataZ-et 19.12.2015 15:35
lubię takie mięsko
kd045 19.12.2015 11:30
Muszę taką zrobić!
Wafelek2601 19.12.2015 10:39
Bardzo apetyczna
Futka 19.12.2015 10:38
Przepyszna szyneczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak