Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona szynka z sosem borowikowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 500 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
Przyprawa do mięs Prymat do smaku
borowiki 300 gram
cebula 0,5 sztuki
śmietana 200 ml
bulion drobiowy 0,5 szklanki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona szynka z sosem borowikowym

Mięso płuczemy kroimy na plastry, nacieramy przyprawami i pozostawaimy na godzine w lodówce na ok 2 godzin. Następnie układamy na blasze do pieczenia posmarowanej oljem. Pieczemy godzine w 180 stopniach, do miekkości.Na maśle podsmażamy w drobną kostkę pokroione borowiki, podlewamy bulionem. Nastepnie dodajemy śmietanę całosć dusimy na wolnym ogniu, następnie doprawiamy do smaku. Mieso podajemy z ziemniakami polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 23.01.2013 00:19
Pychotka :)
kasiek 14.01.2013 21:48
pyszności :)
Małgorzata106 14.01.2013 20:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak