pieczona ryba

pieczona ryba

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg bez głowy i wnętrzności

  • cytrynka

  • sól

  • olej

    3 łyżki
  • ząbek czosnku

  • pól łyżeczki tymianku

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania pieczona ryba

Zetrzyj skórkę z połowy cytryny.Wyciśnij sok.Rybę natrzyj solą, skrop łyżką soku z cytryny.Czosnek zgnieć,Zmieszaj z 2 łyżkami oleju, resztą soku cytrynowego,pieprzem i tymiankiem.Powstałą masąnatrzyj rybę od środka.Połóż w natłuiszczonej brytfance,posyp skórką z cytrynyi polej resztą oleju. piecz w temp 200C aż się zrumieni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

plocia 28.05.2012 20:51
Takie rybki to ja lubię
Karolcia12 18.02.2011 21:34
uwielbiam ryby w każdej postaci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat