Pieczona polędwiczka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    1 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    1/2 łyżeczki
  • majeranek

    1/2 łyżeczki
  • sól

    szczypta
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczkę nacieram solą, zmielonym pieprzem kolorowym, papryką mieloną i majerankiem. Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju. Kładę mięso i obsmażam z dwóch stron. Obsmażone mięso razem z tłuszczem przekładam do naczynia żaroodpornego. Piekę 25 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu polędwiczkę kroję na porcje i układam na talerzu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 20.03.2015 17:29
Pyszne mięsko :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat