Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona polędwica wołowa z chrzanem jabłkowym i musem z suszonych pomidorów
Pieczone polędwice wołowe z chrzanem jabłkowym i musem z suszonych pomidorów to wyjątkowe danie, które łączy w sobie różnorodne smaki i tekstury. Soczyste mięso wołowe, zestawione z kremowym musem z suszonych pomidorów oraz chrzanem jabłkowym i podane na chrupiących grzankach, to przystawka na miarę najlepszych restauracji. Dodatki sprawiają, że danie nabiera charakteru i balansuje całość, dodając wzbogacając mięso o słodko-kwaśny smak. Co ważne, możecie przygotować je we własnym domu! To danie z pewnością zadowoli miłośników dań mięsnych i poszukujących oryginalnych przepisów.
Wszystkie składniki marynaty wkładamy do moździerza i dokładnie rozgniatamy i mieszamy.
1. Mięso osuszamy, wiążemy sznurkiem, aby powstał oczekiwany kształt, smarujemy musztardą i nacieramy mieszanką przypraw z moździerza.
2. Tak przygotowaną polędwicę, smażymy na oleju na złoty kolor z każdej strony i wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 20 minut.
3. Jeśli posiadamy sondę lub termometr kuchenny polędwica gotowa powinna mieć w środku 56 stopni C .
4. Po wyjęciu układamy na desce, nakrywamy folią aluminiową i po 5 minutach rozwiązujemy i kroimy w 2 cm kawałki.
5. Tak przygotowaną polędwicę podajemy z grzankami, musem z suszonych pomidorów z chrzanem z jabłkiem.