duszona polędwica wołowa z cebulką i ziołami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica

    30 dkg
  • cebula

    2
  • rozmaryn

  • majeranek

  • sól

  • pieprz ziołowy

  • śmietana 30%

    5 łyżek
  • mąka pszenna

    2,5 łyżeczki
  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - duszona polędwica wołowa z cebulką i ziołami foto
Polędwice kroimy, smażymy na oleju ok 7-10 minut
Krok 2 - duszona polędwica wołowa z cebulką i ziołami foto
Cebulkę pokroić w paski i dodać do mięsa
Krok 3 - duszona polędwica wołowa z cebulką i ziołami foto
Podlać trochę wodą, przyprawić przyprawami i dusić ok 15 minut
Krok 4 - duszona polędwica wołowa z cebulką i ziołami foto
Pod sam koniec rozrobić mąkę ze śmietaną i zagęścić

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmacznaPyza 03.02.2013 16:56
którą część polędwicy zużyłaś do duszenia ?
pajbek 21.01.2013 22:56
Polędwica w Twoim wykonaniu jest bardzo pyszna :-)
babajaga1969 13.01.2013 19:11
dobre kąski wołowe :)
Magda24 09.01.2013 20:55
pyszna
IwonaDD 07.01.2013 18:18
już czuję zapach tego mięska <2
K&J 06.01.2013 22:17
ciekawe
dianix 06.01.2013 22:00
zjadlambym porcje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat