Pieczona polędwica wołowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • polędwica wołowa

    1 kg
  • masło

    3 łyżki

Marynata

  • olej rzepakowy

    1/2 szklanki
  • Musztarda sarepska Prymat

    2 łyżki
  • przyprawa do mięs

    20 g
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować składniki, mięso umyć i osuszyć. Wszystkie składniki marynaty połączyć, natrzeć nią polędwicę i odstawić na minimum godzinę do lodówki. Następnie mięso obsmażyć z każdej strony na złoty kolor. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, obłożyć masłem i piec ok. 20 minut w temperaturze 180°C w zależności od ulubionego stopnia wypieczenia polędwicy. Po upieczeniu mięso przełożyć na deskę, aby odpoczęło, a następnie pokroić w plastry i skropić powstałym podczas pieczenia sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kolorowa 20.04.2016 20:50
Piękne mięso <3
cukiereczek 20.04.2016 17:31
Prosty przepis na smaczne mięsko
Maridka19 20.04.2016 17:28
Piękna prezentacja potrawy . A takie polędwiczki muszą być pyszne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat