Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona pierś z kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
por
sól
oliwa 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona pierś z kurczaka

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka umyć i podzielić na części, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać solą. Pora pokroić w plastry.
Krok 1 - Pieczona pierś z kurczaka foto
2
Oliwę wymieszać z przyprawami i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Krok 2 - Pieczona pierś z kurczaka foto
3
Mieszankę przypraw wylać na mięso i dokładnie rozprowadzić, posypać pokrojonym porem. Piec w ok.160 stopniach i piec ok 30 min
Krok 3 - Pieczona pierś z kurczaka foto
4
Smacznego
Krok 4 - Pieczona pierś z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 07.01.2014 18:13
pyszota))))
JOANNA16 09.06.2013 14:17
lubię takie mięsko
Ewa104 24.04.2013 15:35
Ja pierś zawsze marynuję wcześniej,żeby nie była sucha po upieczeniu.Polecam np. maślankę a do niej przyprawy,które lubimy.Zamarynowana dzień wcześniej będzie jeszcze smaczniejsza.
Poison1988 24.04.2013 11:36
wygląda bardzo apetycznie :)
marcia7 23.04.2013 21:19
wygląda bardzo apetycznie
antka91 23.04.2013 20:06
pycha!:) taka pieczone zawsze się sprawdzi na obiad:)
Megg 23.04.2013 20:05
oj musi być bardzo smaczne!!!
jerzy3 23.04.2013 19:10
dobre urozmaicenie do smażonej wersji

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak