Pieczona pierś z indyka na kanapki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    1 kg
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżeczka
  • oregano

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżeczka
  • tymianek

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • oliwa

    3 łyżeczki
  • czosnek

    3 ząbki
  • sok z cytryny

    60 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczona pierś z indyka na kanapki foto
czosnek siekamy drobno.
W miseczce mieszamy oliwę, sok z cytryny oraz wzsystkie przyprawy i czosnek (oprócz soli).
Krok 2 - Pieczona pierś z indyka na kanapki foto
Pierś nacieramy solą, następnie mieszanką oliwy z przyprawami. Odstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Krok 3 - Pieczona pierś z indyka na kanapki foto
Po tym czasie pierś wkładamy do rękawa do pieczenia.
Pieczemy 1 godzinę w temp. 180 stopni.
Odstawiamy do wystygnięcia.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 16.09.2016 12:15
pyszne miesko
w mojej kuchni 04.08.2016 15:07
Dobry ma smak
Ilona_eS 02.03.2016 07:35
wyglada zachecajaco. :)
Lis 01.03.2016 18:54
Wygląda bardzo apetycznie:)
mirosława4 01.03.2016 15:41
smaczna sztuka mięsa
Jagódka77 01.03.2016 11:39
bardzo lubię takie mięsa
Bernadeta1 01.03.2016 11:39
wygląda bardzo apetycznie
Wafelek2601 01.03.2016 10:48
Bardzo dobra
bryndzia93 01.03.2016 08:39
Pyszna domowa wędlinka ! :)
Poison1988 01.03.2016 08:05
wygląda bardzo apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat