Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z indyka
1 kg -
Bazylia suszona Prymat
1 łyżeczka -
oregano
1 łyżeczka -
Papryka słodka mielona Prymat
2 łyżeczka -
tymianek
1/2 łyżeczki -
Pieprz czarny mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
sól do smaku
-
oliwa
3 łyżeczki -
czosnek
3 ząbki -
sok z cytryny
60 ml
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

W miseczce mieszamy oliwę, sok z cytryny oraz wzsystkie przyprawy i czosnek (oprócz soli).


Pieczemy 1 godzinę w temp. 180 stopni.
Odstawiamy do wystygnięcia.
Smacznego!
Komentarze (11)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (1)