Pieczona pierś indycza w ziołach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    1
  • czosnek

    3 ząbki
  • majeranek

  • zioła prowansalkie Prymat

  • sól

  • bazylia otarta Prymat

  • rozmaryn

  • oliwa

    4 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś natrzeć przyprawami i solą, Następnie związać sznurkiem ( np. dratwą) i ułożyć na niej posiekane ząbki czosnku. Włożyć do rękawa do pieczenia i piec ok 50-60 minut. Mięso można podawać w plastrach jako dodatek do obiadu lub na zimno np. do kanapek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aannkaa82 15.03.2013 20:25
Na pewno bardzo smaczne. Ja co prawda mam w planie nieco inna pieczeń z incyka ale moze wypróbuje twój przepis.
Beatris 21.02.2013 14:14
Proste, ale z pewnością bardzo smaczne mięsko.
Joanna23 30.01.2013 09:33
pyszne
irenka 26.01.2013 19:42
smaczna,taką lubię
Anna169Hosz 26.01.2013 17:50
Pyszna pieczeń.
Ewa6274879 21.01.2013 22:54
soczysta i aromatyczna :)
adelajda 13.01.2013 20:39
smakowita !
misia53 11.01.2013 23:18
Świętne mięsko ,swojskie...
Magda24 11.01.2013 20:56
lubię takie , a najbardziej na kanapki :)
babajaga1969 11.01.2013 11:50
super delikatne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat