Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona - marynowana w ziołach łopatka jako mięsko do chleba

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 800 g
sól do smaku
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1,5 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 - 3 łyżeczki
olej 100-125 ml
woda 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona - marynowana w ziołach łopatka jako mięsko do chleba

Kroki postępowania

1
Łopatkę myjemy, nacieramy solą i pieprzem, przekładamy do garnka, posypujemy ziołami prowansalskimi
Krok 1 - Pieczona - marynowana w ziołach łopatka jako mięsko do chleba  foto
2
Całość zalewamy olejem - wstawiamy na 12h do lodówki.
Krok 2 - Pieczona - marynowana w ziołach łopatka jako mięsko do chleba  foto
3
Następnie przekładamy mięso do naczynia do zapiekania, oprószamy papryką słodką i podlewamy wodą. Naczynie przykrywamy i wstawiamy na 220 stopni do piekarnika na około 75-90 minut.
Krok 3 - Pieczona - marynowana w ziołach łopatka jako mięsko do chleba  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 11.02.2015 13:16
smaczne mięsko do chleba
Renata9 11.02.2015 12:03
Bardzo smaczne mięsko, lubię takie do chlebka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak