Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona makrela z sosem cebulowo- cytrynowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makrela 2/3 szt.
pietruszka 2/3 pęczki
czosnek 2/3 ząbki
masło 4 łyżki
oliwa 4 łyżki
cebula 1 szt.
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona makrela z sosem cebulowo- cytrynowym

Makrele przypraw solą i pieprzem. Każdą z nich nafaszeruj ½ pęczka natki pietruszki (całymi gałązkami), kilkoma plasterkami czosnku oraz łyżeczką masła. Zawiń w folię aluminiową i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 10/15 min.
Na patelni rozgrzej oliwę, zeszklij na niej drobno pokrojoną cebulę, dodaj sok z połowy cytryny. Przypraw solą i pieprzem. Wyłącz ogień i wymieszaj z 1 łyżką masła. Sosem polewaj świeżo upieczone ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 18.10.2015 15:45
fajne danie
Megg 18.10.2015 11:23
pyszna rybka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak