Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona łopatka w marynacie paprykowej

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1,5 kg
olej 6 łyżek
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżki
majeranek 1/2 łyżki
sól 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona łopatka w marynacie paprykowej

Kroki postępowania

1
Olej mieszam z papryką mieloną, majerankiem, solą i pieprzem.
Krok 1 - Pieczona łopatka w marynacie paprykowej foto
2
Mięso związuje dookoła nitką. Pod nitkę wkładam liście laurowe.
Krok 2 - Pieczona łopatka w marynacie paprykowej foto
3
Mięso wkładam do marynaty i dokładnie nacieram. Łopatkę wkładam do rękawa do pieczenia. Dodaję resztę marynaty. Rękaw związuję i układam na blaszce. Mięso piekę 2 godziny w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu mięso wyjmuję z rękawa, zdejmuję nitkę i usuwam listki.
Krok 3 - Pieczona łopatka w marynacie paprykowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 09.03.2015 11:07
Dobre bo domowe
kate.500 09.03.2015 10:22
domowe wedliny sa najlepsze
monika141 09.03.2015 09:48
Pyszne mięsko
dodi 09.03.2015 09:30
pysznosci, mniam
wwwiolka 08.03.2015 22:40
Bardzo fajny przepis.
misia53 08.03.2015 22:20
takie mięska to ja lubię
Franciszek 08.03.2015 22:00
Super mięsko
DorotaZ 08.03.2015 18:29
Mięsko idealne na zimno na kanapki i na ciepło do obiadu:)
Megg 08.03.2015 18:27
smaczna taka domowa wędlinka
Ania321 08.03.2015 18:23
Coś pysznego :)
cooked 08.03.2015 17:55
pycha mięsko :)
Mietek z20 08.03.2015 17:42
Najlepsze domowe :)
Renata9 08.03.2015 17:30
Bardzo smaczne mięsko i domowe
adelajda 08.03.2015 17:24
Pyszne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak