PIECZONA ŁOPATKA !

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1 KG
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    DO SMAKU
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    DO SMAKU
  • majeranek

    DO SMAKU
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    DO SMAKU
  • Kucharek przyprawa do potraw

    DO SMAKU
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ŁOPATKĘ PRZED UPIECZENIEM WKŁADAMY DO MARYNATY I MOCZYMY OKOŁO 2 DNI. GOTOWE MIĘSO WYJMUJEMY POSYPUJEMY WSZYSTKIMI PRZYPRAWAMI WEDŁUG UZNANIA, WKŁĄDAMY DO RĘKAWA I PIECZEMY OD 1 - 1,5 GODZ W ZALEŻNOŚCI OD GRUBOŚCIE MIĘSA. MNIE BARDZO SMAKUJE JESZCZE CIEPŁE MIĘSKO.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 08.06.2013 09:27
uwielbiam pieczoną łopatkę:)
Ada-Gaba 29.08.2012 10:38
znakomte
Motorek 24.08.2012 08:55
pyszna
krokodyl 02.07.2012 15:13
pysznie
kamyk 20.06.2012 21:25
rewelacyjna
koala 24.05.2012 22:58
oj jaka smaczna łopatka !
Wacław 14.05.2012 10:50
pyszniutkie mięsko !
reniatka 09.05.2012 14:48
najlepsze takie damowe mieska
olkaaa 06.05.2012 13:58
lubię
Katarzyna59 30.04.2012 16:00
rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat