Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona golonka wieprzowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 3 sztuki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona golonka wieprzowa

Kroki postępowania

1
Golonkę myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Wodę wolimy i dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy około 1-1,5 godziny.
Krok 1 - Pieczona golonka wieprzowa foto
2
Następnie wyjmujemy golonkę i studzimy. Skórę nacinamy na krzyż. Golonkę wkładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy wodą w której się gotowała.
Krok 2 - Pieczona golonka wieprzowa foto
3
Golonkę pieczemy około 1 godziny w temp. 200 stopni C. Podajamy z musztardą lub chrzanem. Smacznego
Krok 3 - Pieczona golonka wieprzowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

12.03.2013 19:42
to miała być pieczona golonka ,a jest gotowana
Zdzisław 23.02.2013 17:08
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak