Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona dziczyzna na sałacie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidorki koktajlowe 5 sztuk
ogórek 5 plastrów
papryczka chili 1/4 strączka
Musztarda francuska Prymat 3 łyżeczki
sos balsamiczny słodki 2 łyżeczki
sałata lodowa 1 garstka
rukola 1 garstka
schab pieczony 4 (z dzika)
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona dziczyzna na sałacie

Szybki pomysł na Lunch :)

1. Wypłukaną i osuszoną sałatę układamy na talerzu.
2.Dokładamy pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe, plastry ogórka, plasterki chilli.
3. Schab pieczony i jajko kroimy na plastry. Następnie układamy naprzemiennie na środku talerza.
4. Na plasterki mięsa wykładamy musztardę francuską. Warzywa skrapiamy sosem z octu balsamicznego.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia26 10.04.2013 17:04
ale smakołyki :)
Janina 10.04.2013 16:58
Bardzo smaczne
eMMe 10.04.2013 15:48
Prezentuje się zjawiskowo:)
adelajda 10.04.2013 15:48
ładnie podane
leonowie 10.04.2013 15:04
Przesmacznie prezentuje się na tym talerzu.
jerzy3 10.04.2013 14:58
chętnie bym zjadł taką dziczyznę już nawet bez tej sałatki
aisoglam 10.04.2013 14:45
Przepięknie się prezentuje ta dziczyzna. Super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak